Pulpa de porc impanata cu usturoi si afumatura

de Patricia Iordache in Porc, 7 Sep 2013 | 18265 vizualizari

 

Sotul meu e mare consumator de carne. Parca daca nu-i ceva cu carne, nu-i mancare, asa ca m-am gandit sa-i fac o portie zdravana de pulpa de porc impanata. Tare mult i-a placut!

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc (aproximativ 600-700 gr.);
  • 1 capatana de usturoi;
  • cateva feliute de slaninuta afumata;
  • o mana zdravana cu piper boabe asortat (negru, alb, verde, rosu);
  • 2 linguri cimbru uscat;
  • sare;
  • o lingurita boia dulce;
  • 250 ml. vin alb sec;
  • putin ulei (cat sa ungem bucata de carne)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc impanata cu usturoi si afumatura:

Spalam bucata de carne si o crestam din loc in loc ajutandu-ne de varful unui cutit ascutit. 

In fiecare orificiu creat bagam cate un catel de usturoi (daca este prea mare, il taiem in jumatate, pe lungime).

Procedam la fel si cu bucatelele de slaninuta afumata, indesandu-le cu grija din loc in loc in bucata de carne.

Ungem bucata de carne cu ulei (ca sa se lipeasca mai bine condimentele).

Presaram sare, boia dulce, cimbru si boabele de piper intregi (sau zdrobite putin in mojar).

Asezam bucata de carne intr-un vas (eu am folosit un vas yena), turnam pe langa ea vinul sec, avand grija sa nu "spalam" stratul de condimente aplicat.

Punem pulpa de porc la cuptorul preincalzit, la 200 grade, timp de 75-90 minute.

Dupa aproximativ 45 minute de stat la cuptor, stropim bucata de carne cu sosul de vin format in vas. Procedam asa din 15 in 15 minute pana ce bucata de carne este rumenita.

Lasam putin la racit, feliem si servim.

 

TIPS-URI

1

Ideal este sa folositi un termometru pentru carne, pentru a fi siguri ca este "facuta" carnea si la interior. Eu nu am asa ceva, dar voi achizitiona cat de curand unul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc impanata cu usturoi si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciolan afumat la cuptor